Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytule
Szukaj w treści
Szukaj w postach
Szukaj na stronach

CoffeeLab

Warszawska palarnia kawy działająca od 2012 roku. Współpracujemy już od dłuższego czasu, żebyście mieli duży wybór nie tylko spośród kaw pod filtry, ale i pod espresso.

Kolumbia - Santa Maria Station Caracolí​

  • Śliwka
  • Gorzka czekolada
  • Orzech
  • Czarna herbata

Region: Santa María, Hulia
Odmiana: Caturra, Castillo, Colombia, Tabi
Obróbka: Myta

Profil smakowy

  • Mleczna czekolada
  • Kakao
  • Orzechy

Info dodatkowe


Skład: 
Brazylia Cerrado (85%);
100% Arabica

Jest to kawa, jak sama nazwa wskazuje, klasyczna. Oznacza to tyle, że w smaku blendu (tak, jest to mieszanka ziaren) nie odnajdziecie cytrusów, ananasa, wina, czy jakichkolwiek “egzotycznych” nut.

“Się przelewa – Klasyk” to propozycja dla wszystkich tych, którzy stawiają na wyższą jakość ziaren, ale nie do końca są przekonani do ich naturalnej owocowości.

Boliwia - Juan Victor Kalla​

  • Czarna porzeczka
  • Karmel
  • Mleczna Czekolada

Region: San Juan
Odmiana: Red Catuai, Typica
Obróbka: Myta

Kawa wypalona ciemniej i przeznaczona głównie pod espresso. Dobry wybór dla osób, które szukają alternatywy dla kaw marketowych, ale nie są gotowe na pochodzącą z ziaren kwasowość.

W Centrum Testów można ją przygotować w jeden ze sposobów alternatywnych. Najbardziej polecamy French Press i AeroPress 🙂

Sposoby przygotowania znajdziesz w zakładkach odpowiadających danym metodom.

Profil smakowy

  • Czarna porzeczka
  • Karmel
  • Mleczna Czekolada

Info dodatkowe


Region: San Juan
Odmiana: Red Catuai, Typica
Obróbka: Myta

Kawa wypalona ciemniej i przeznaczona głównie pod espresso. Dobry wybór dla osób, które szukają alternatywy dla kaw marketowych, ale nie są gotowe na pochodzącą z ziaren kwasowość.

W Centrum Testów można ją przygotować w jeden ze sposobów alternatywnych. Najbardziej polecamy French Press i AeroPress 🙂

Sposoby przygotowania znajdziesz w zakładkach odpowiadających danym metodom.

×